Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Med kærlig hilsen

Med Kærlig Hilsen


På STU Ikast Brande er vi del af et større projekt, som går ud på, at vi vil være synlige i lokalmiljøet. Projektet bliver kaldt "Med Kærlig Hilsen" og omhandler både en formidlingsgruppe og et rengøringsteam.
 

Formidlingsgruppen

I formidlingsgruppen tager vi ud til forskellige institutioner i kommunen f.eks. byrådet, børnehaver og idrætsskolerne. Her fortæller vi bl.a. om livet som handicappet, hvem vi selv er, og hvilke udfordringer  vi oplever i vores hverdag. Nogle viser billeder fra deres barndom, fortæller eventyr for børn og drøfter fordomme med de medvirkende. I formidlingsgruppen har eleverne mulighed for at udvikle sig sammen med nye kammerater, lære at tale foran andre og fortælle andre, hvad det vil sige at leve med et fysisk eller psykisk handicap. 

Med formidlingsgruppen ønsker vi at nedbryde tabuer, mindske berøringsangsten og øge vidensniveauet om psykiske og fysiske handicappede generelt.

Bypedellerne

Rengøringsteamet - "Bypedellerne" fejer og rydder op uden for biblioteket, biografen og Bakkehuset i Ikast. Her sørger vi en gang om ugen for, at byen ser ren og pæn ud på frivilligbasis. Vores indsats er meget værdsat i Ikast, og to gange om året giver biografen os en biograftur med popcorn. I rengøringsteamet hygger vi os sammen og lærer ikke kun at rydde op efter andre, men også at begå os i trafikken, arbejde sammen med andre og være en del af noget større.

Med rengøringsteamet ønsker vi at bidrage til og inkludere eleverne i nye beskæftigelsesmuligheder. Elevernes indsats og anerkendelse fra borgerne skaber glæde og livskvalitet hos eleverne. Arbejdet får dem til at føle sig værdsatte og uundværlige.

STU Ikast Brande
Hagelskærvej 15
7430 Ikast
E-mail: stu@ikast-brande.dk
Tlf.: 99 60 52 90